T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ESKİŞEHİR / İNÖNÜ - İnönü Halk Eğitimi Merkezi

İNÖNÜ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ OKLUBALI MAHALLESİNDE İLK YARDIM KURSU AÇTI

İnönü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından "İlk Yardım Hayat Kurtarır" sloganı ile "Temel İlk Yardım Kursu" Oklubalı Sabri Kahvecioğlu İlkokulunda okulumuz öğrencilerine yönelik açılmıştır .  10 kişinin katıldığı toplam 18 saat süreli İlk Yardım Kursunda, okulumuz Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alan  Öğretmeni Firdevs ÇİÇEK tarafından kursiyerlere, ilk yardım ile ilgili temel kavramlar, yabancı cisme bağlı solunum yolu tıkanmasında, kanamalarda, yaralanmalarda, kırık, çıkık ve burkulmalarda, acil bakım gerektiren hastalıklarda, zehirlenmelerde, sıcak çarpması, yanık ve donmalarda, vücuda yabancı cisim kaçmalarında ilk yardım uygulaması, ayrıca hasta, yaralı taşıma tekniklerini uygulama konularında uygulamalı eğitim veriliyor. İlkyardım eğitimi almamış kişilerin ilkyardım uygulamalarında bulunmalarının sakıncalı durumlar oluşturacağı için  İlkyardım uygulayacak olan kişilerin, mutlaka ilkyardım eğitimi almış olmaları son derece önemlidir. Bu nedenle açmış olduğumuz İlk Yardım Kursu'yla temel düzeyde ilkyardım eğitimi verilerek bireylerin bilinçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Her geçen gün daha çok gündeme gelmeye başlayan ilk yardım eğitimi ile evde, işte, sokakta herhangi bir yerde meydana gelen acil müdahale gerekli durumlarda yetkinlik veren bir belgedir. Bilinçsiz yapılan müdahale ile kalıcı hasarlar meydana getirebilecekken bu eğitimle yerinde ve doğru müdahale ile hayat kurtarma şansını yakalamış oluruz. 14 yaşını doldurmuş ve okuma yazma bilen herkes kursa katılabilir. İlk yardım; günlük hayatımızda hepimize lazım olabilecek bilgiler içermektedir. Bu bağlamda kurs koşullarını taşıyan ve zamanı uygun olan herkesin kursa katılmasında fayda vardır.

Oklubalı Sabri Kahvecioğlu İlkokulunu İlkyardım kursu  için kullanmamıza olanak sağlayan Okul Müdürü Gökhan ŞAYAN'a teşekkür ederiz.

NOT: Açılması planlanan İlkyardım kursuna katılmak  için İnönü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne başvuruda bulunabilirsiniz.

06-05-202206-05-202206-05-202206-05-202206-05-202206-05-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.05.2022 - Güncelleme: 06.05.2022 08:15 - Görüntülenme: 80
  Beğen | 1  kişi beğendi